info@henrholding.nl
020 – 694 89 49

Over Ons

M7 Real Estate is één van de toonaangevende specialisten op de Europese multi-tenant vastgoed markt met expertise in de lokale markt. 

Het bedrijf is volledig in eigendom van het senior management, heeft meer dan 220 werknemers verspreid over de kantoren in 13 landen in Europa. Het team beheert meer dan 800 winkel-, kantoor- en bedrijfslocaties met een waarde van circa €4.7 miljard.M7 is gericht op het herkennen van investeringsmogelijkheden waarbij waarde toegevoegd wordt voor beleggers in de kleinere multi-tenant-verhuur-sector.

Een sector die vaak onderbelicht is en als inefficient beschouwd wordt, als gevolg van de kleine omvang van de gebouwen en individuele units en de noodzaak voor een intensiever beheer van de onderliggende objecten. M7 voegt doorgaans verschillende afzonderlijke panden samen om grotere portefeuilles samen te stellen voor haar investeerders.

Investeringsfilosofie

Opgerichting

Ontwikkeling

Investeringsfilosofie

Het bedrijf is volledig in eigendom van het senior management, heeft meer dan 220 werknemers verspreid over de kantoren in 13 landen in Europa. Het team beheert meer dan 800 winkel-, kantoor- en bedrijfslocaties met een waarde van circa €4.7 miljard.M7 is gericht op het herkennen van investeringsmogelijkheden waarbij waarde toegevoegd wordt voor beleggers in de kleinere multi-tenant-verhuur-se

Oprichting

M7 werd in 2009 opgericht en had aanvankelijk de focus op multi-let bedrijfsruimten in Groot-Brittannië, met name gericht op efficient en accuraat databeheer. Om de kansen te benutten die zich voordeden na de wereldwijde financiële crisis werd er een aantal joint ventures opgericht. Bovendien is er een herstructureringsafdeling opgezet om de kredietverstrekkers te ondersteunen bij het beheer van secundair vastgoed met een hoge yield.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van het continentaal Europese multi-sectorplatform begon in 2013 met als doel vastgoedeigenaren en beleggers een ongeëvenaard assetmanagement-platform te bieden in heel Europa voor multi-let vastgoed. M7’s senior managementteam heeft eerder dergelijke platforms opgezet en kon daardoor deze ervaring inzetten om het succes van de activiteiten in Groot-Brittannie, Kroatie, Tsjechie, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Portugal, Polen en Slowakije te garanderen.